Diverse

Franța nu recunoaște alegerile din Crimeea

Circa 1,5 milioane de alegători cu drept de vot din Crimeea au fost chemaţi duminică pentru prima oară să aleagă preşedintele Federaţiei Ruse, chiar în ziua în care se împlinesc patru ani de la anexarea peninsulei ucrainene de către Moscova, un eveniment istoric pe care ruşii îl numesc “reunificare”.

Franţa a anunţat, duminică, că nu recunoaşte desfăşurarea alegerilor prezidenţiale ruse în Crimeea, la patru ani după anexarea “ilegală” a peninsulei ucrainene de către Moscova.

“La patru ani de la anexarea ilegală a Republicii autonome Crimeea şi Sevastopolului, Franţa rămâne ferm ataşată restabilirii depline a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internaţional. Punerea în discuţie prin forţă este contrară dreptului internaţional, inclusiv angajamentelor asumate de Federaţia Rusă”, subliniază ministerul Afacerilor Externe francez.

Ucraina a reacţionat de asemenea, avertizând vineri că interzice accesul alegătorilor ruşi în consulatele ţării lor pentru a lua parte la vot, provocând “indignarea” Rusiei.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top