Diverse

Mesaj plin de sentimentalism din partea lui Dodon pentru Putin

Președintele Igor Dodon, de dimineață, l-a felicitat pe Vladimir Putin cu rezultatele scrutinul electoral din Federația Rusă, unde Putin a câștigat detașat cu peste 76% din voturi. Mesajul este plin de laude și cuvinte sitopoase în adresa președintelui rus și însoțit de o fotografie unde Dodon apare alături de Putin în Piața Roșie, ambii purtând la piept panglica ”Sf. Gheorghe”.

În mesajul publicat în limba rusă pe pagina sa de facebook, Dodon vorbește despre faptul că Rusia puternică nu e necesară doar pentru ruși. Totodată, președintele Republicii Moldova laudă relația de prietenie a lui Vladimir Putin cu țara noastră, vorbind despre înțelegerile la care s-au ajuns cu intervenția lui Putin pentru a ajunge la înțelegeri de deblocare a pieții ruse pentru producătorii moldoveni și amnistia pentru migranții moldoveni care muncesc în Federația Rusă.

Igor Dodon nu uită să se bucure pentru popularitatea pe care o are Vladimir Putin în Republica Moldova, fiind convins că acesta va fi lider și în alte sondaje. Șeful statului vorbește despre faptul că este convins că rușii care locuiesc în Republica Moldova au votat în mare parte pentru un nou mandat al lui Putin.

Ținem să reamintim că de facto deblocarea pieții ruse este făcută doar pentru o listă de producători moldoveni, aceștia fiind în mare parte agenți economici din regiunea transnistreană și din Găgăuzia, iar presa a scris că aceștia au fost incluși în listă cu acordul lui Igor Dodon. De asemenea, mai multe materiale și reportaje cu cetățeni moldoveni care aveau interdicție pe teritoriul Federației Ruse au arătat că n-a avut loc niciun fel de amnistie pentru migranții moldoveni, acesta fiind un truc electoral atât în 2014 la alegerile parlamentare, cât și la alegerile prezidențiale din 2016 în Republica Moldova.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top