Diverse

METEO| Ne așteaptă încă trei zile de ninsori

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a păstrează averizarea de cod galben de ninsori și polei în perioada 19 – 21 martie. Totodată, în această perioadă se așteaptă vânt și valuri de frig, până pe data de 22 martie.

Condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Meteorologii explică vremea de afară prin ieșirea cicloanelor mediterane în perioada 17-22.03 se prevăd condiții meteo complicate: în intervalul 17-20 martie vor cădea precipitații la început sub formă de ploaie, pe 18-19 martie cu transformare în lapoviță și ninsori puternice (10-15 l/m2/12 h), izolat va viscoli, depuneri de lapoviță pe firele electrice și crengi, pe drumuri va troieni.

Vântul nord-vestic se va intensifica de până la 15-20 m/s. Brusc se va răci: temperatura medie se va situa cu 6-11°C, sub valorile normale climaterice.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top