Diverse

VIDEO | Poliția a oferit detalii despre explozia UCIGAȘĂ din centrul Chișinăului

O explozie s-a produs în această dimineață într-un magazin din centrul capitalei. Doi oameni au murit, iar câțiva au fost răniți. Poliția susține că un bărbat a intrat în local, și-a luat țigări și a refuzat să le achite, iar la ieșire a detonat o grenadă. Acesta, dar și un alt bărbat au murit.

Era în jurul orei 11.00 dimineața când bărbatul, având în spate un rucsac, a intrat în magazinul alimentar de la intersecția străzilor Alexei Mateevici și Ismail. Câtiva martori l-au vazut intrând și la puțin timp după asta s-a auzit un bubuit asurzitor.

 Poliția susține că bărbatul și-a luat 10 pachete de țigări din magazin și s-a îndreptat spre ieșire.

Alexandru PINZARI, SEF IGP: “I s-a spus să achite pentru țigările luate, dar în acel moment, din mână sau din rucsacul lui a căzut sau a fost aruncat un obiect explozibil.” 

Printre cei aflați la fața locului circulă și ipoteza că bărbatul ar fi scapat din greșeală obiectul.

 Deținătorul explozibilului a murit pe loc, susțin oamenii legii. Un alt bărbat a fost doborât de suflul exploziei și s-a stins în scurt timp.

Alexandru PINZARI, SEF IGP: “Suflul exploziei a fost îndreptat spre ieșire și a murit un trecator.”

Fiind întrebat de jurnalişti dacă ar ar fi vorba despre un atentat terorist, şeful IGP a spus că nu sunt semne de atentat.

 Un rănit a fost luat de ambulanță și transportat la Spitalul de Urgență. Victima are 68 de ani.

Petru CRAVEȚ, PURTĂTOR DE CUVÂNT SPITALUL DE URGENȚĂ:  “Acesta urmează să fie operat.”

Persoana care deținea obiectul explozibil a fost identificat. Este un locuitor al orașului Chișinău, născut în anul 1968, care a fost judecat anterior.

Amintim că două pesoane au decedat, iar alte două au fost rănite după ce un magazinul Jardin a sărit în aer. Incidentul a avut loc la intersecția străzilor Mateevici cu Armenească. Presa a scris că tragedia a avut loc după ce a explodat o grenadă defensivă F-1.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top