Actualități

VIDEO/ Consiliul Județean Timiș a votat în unanimitate Declarația de Unire

BANATUL SPUNE ''DA'' UNIRII

În anul Centenarului, o nouă declarație de unire cu Republica Moldova a fost votată în unanimitate în capitala Banatului, Timişoara. Iniţiativa îi aparţine Roxanei Iliescu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiş, care a redactat un demers în acest sens. Documentul va fi supus votului consilierilor județeni din Timiş astazi, iar marele act istoric a fost susținut de toți consilierii.

Publicată de 10tv.md pe Marţi, 20 martie 2018

În anul Centenarului, o nouă declarație de unire cu Republica Moldova a fost semnată în capitala Banatului, Timişoara. Iniţiativa îi aparţine Roxanei Iliescu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiş. Documentul a fost supus votului consilierilor județeni din Timiş pe 20 martie.

Declarația de Reunire a fost adoptată în unanimitate de către Consiliul Județean Timiș în frunte cu președintele CJT, Călin-Ionel Dobra, Vicepreședintele CJT, Roxana Iliescu și Traian Stancu.

Până la acest moment, 119 sate, comune și orașe din Republica Moldova au semnat Declarații de Unire cu România. Totodată, trei raioane și-au exprimat dorința de reîntregire națională. Acte similare, ca răspuns la gestul aleșilor locali din stânga Prutului, au fost adoptate și de entități din Țară și din diaspora.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top