MAGAZIN

VIDEO/ LIVE TEXT | Toți chișinăuienii vor fi întrebați dacă vor Unirea R. Moldova cu România

Astăzi, 20 martie, cu începere de la ora 11:00, va avea loc conferința de presă cu tema: „Radiografierea situației privind subiectul Unirii Republicii Moldova cu România”.  Inițiatorii și-au propus să realizeze un sondaj cu părerea cetățenilor în legătura cu o posibilă reîntregire a Basarabiei cu România.

Proiectul este primul de acest fel de la declararea suveranității Republicii Moldova, iar realizarea acestora are drept scop clarificarea incertitudinilor în rândul cetățenilor și consultarea acestora cu privire la opțiunea de a reuni cele două state.

Evenimentul este organizat de Centrul Social-Politic European.

Gheorghe Constandache, președintele asociației  a declarat că rolul reprezentanțilot societății civile este de a informa corect despre acest subiect. Proiectul se va baza pe principii de echidistanță, imparțialitate și absolut independent. Cu această ocazie, îndeamnă toate organizațiile să se conecteze la această inițiativă.

În perioada de 1-14 aprilie, va avea loc consultarea societății civile tip-referendum, unde vor fi 100.000 de cetățeni.

Pentru a eficientiza procesul de colectare a voturilor va fi folosită și metoda online, a menționat Andrei Dumbrăveanum doctor în științe sociale.

Campania de informare va începe astăzi, prin distribuirea pliantelor în cele mai aglomerate locuri, dar și prin intermediul televiziunii și radioului.

Mihai Roșca, manager de proiect, a anunțat că persoanele cu reședința în Chișinău pot accesa site-ul decid.md, unde vor vota pro sau contra acestei acțiuni de reîntregire a statelor.

Companiile implicate în proiect vor efectua sondajele, iar întrebarea va fi una. Cetățenii vor avea de ales între două opțiuni, și anume, dacă sunt pro sau contra Unirii.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top