MAGAZIN

PERICOL// Dodon, încolțit. Face un apel disperat: “Stați acasă, moldoveni”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se arată deranjat de faptul că duminică, pe 25 martie, la Chișinău va avea loc o manifestația unionistă, dedicată celor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Acesta spune că „în mod abuziv și ilegal” au fost chemați să participe la eveniment copii din licee, pentru „a da impresia de suport social larg”, însă, bate alarma, că la manifestație ar putea avea loc violențe și îndeamnă cetățenii „patrioți și stataliști” să nu iasă în stradă.

Știm că pe data de 25 Martie este preconizată o adunare unionistă, la care în mod abuziv și ilegal au fost chemați inclusiv copii din gimnazii și licee, pentru a crea impresia de suport social larg. La Chișinău vor veni și sute sau mii de adepți ai grupărilor de extrema dreaptă și fani ai echipelor de fotbal din România. Există mai multe semnale că această adunare unionistă ar putea avea un caracter nu doar provocator, ci și violent.

Din acest motiv, fac un apel către oamenii de bună credință, către pedagogi și părinți, să nu le permită copiilor să fie antrenați în acțiuni de masă cu tentă politică și ideologică. Vă îndemn să nu coparticipați la evenimente care comportă riscuri și care reprezintă o pată rușinoasă pe obrazul Patriei noastre, Republica Moldova. Atenționez și organele de forță să-și facă responsabil datoria și să împiedice orice escaladare a spiritelor stradale.

Fac un apel și către toți cetățenii patrioți și stataliști să nu iasă pe 25 Martie cu acțiuni de contraprotest în fața unioniștilor. Nu trebuie să le oferim prilej suplimentar de manifestare sau de autovictimizare si sa dam motiv de provocari”, a scris Igor Dodon, care se află la moment pe muntele Athos, pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului atenționează că dacă evenimentele „vor degenera pe 25-27 martie sau în săptămânile apropiate, voi anunța crearea unui Front Național, care să mobilizeze toți cetățenii Republicii Moldova la acțiuni concrete de protejare a țării și a poporului, așa cum ne dictează și Constituția, conștiința și datoria de patrioți”, a mai scris Dodon.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top