10TV

VIDEO// 2000 + 23 și au făcut UNIREA. Comuna din cel mai unionist a semnat Actul istoric

Localitatea Costești a semnat UNIREA prin intermediul tuturor consilierilor locali, a primarului satului Costești Natalia PETREA, viceprimarului Andrei ȚURCANU și împreună cu peste 2 mii de costeșteni.

23 de consilieri locali și 2000 de locuitori din comuna Costești, raionul Ialoveni, au semnat o Declarație de Unire cu România ce reafirmă dorința de a reveni la Țara-Mamă. Contactat de 10TV, primarul satului Costești,Natalia Petrea a declarat că documentul a fost semnat acum o lună, însă și-a dorit să anunțe despre asta în ajunul Marșului Centenar ce va avea loc pe data de 25 martie.

Evenimentul solemn a avut loc în incinta primăriei în prezența cetățenilor și a consilierilor. Edilul de Costești a susținut că semnarea documentului istoric a avut loc după mai multe dezbateri din mediul online și a discuțiilor dintre consilieri la ultima ședință a Consiliului.

Totodată, Natalia Petrea a declarat că mai mulți locuitori după ce au aflat că se semnează documentul de revenire în vechile hotare, au venit la primărie și au cerut ca numele lor să apară pe declarația de Unire. Amintim că până în prezent peste 120 de localități din Republica Moldova au semnat declarația simbolică de unire. De asemenea, unele localități și județe din România la fel au semnat declarația, în semn de solidaritate.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top