Diverse

Video// Caravana tricoloră. Băcioi, Budești și Mereni au primit steagul Unirii

Steagurile Unirii au ajuns joi, 22 martie, în comunele Băcioi și Budești din municipiul Chișinău, și Mereni din raionul Anenii Noi. Președintele Unirea-ODIP, Vlad Bilețchi le-a înmânat primarilor și localnicilor drapelul tricolor, cu care aceștia vor veni, duminică în Piața Marii Adunări Naționale, la Marea Adunare Centenară.

Viceprimarul de Băcioi a venit cu un mesaj pentru primăriile și consiliile locale care nu au cutezat să declara unirea cu Țara.

”Peste o sută și ceva de localități au semnat declarații de Unire , să iasă din anonimat și să-și expună spiritul și valorile românești – să fie puse în valoare, nu indicațiile de partid sau alte indicații venite de sus” a declarat viceprimarul Ilie Leahu.

Unirea este unica soluție, consideră Mircea Ciubotaru. Cosilierul își dorește ca liderii comunităților locale să urmeze exemplul înaintașilor de la 1918 și să realizeze visul românilor – reunirea.

”Exemple, noi am avut destule. Când s-a făcut Unirea acum o sută de ani, tot comunele și municipiile au început mișcarea aceasta de Unire. Nu numai cele 124 de localități care au semnat declarația de Unire vor participa la acest marș al Unirii. Sunt ferm convins că cei care nu au reușit încă, vor participa și vor urma exemplu înaintașilor. Unica soluție pentru a avea un trai decent este Unirea cu Țara. Ăsta a fost visul de totdeauna a românilor.”  a afirmat consilierul local.

La Budești, un localnic, ne-a întâmpinat chiar pe scările primăriei și a ținut să-i transmită un mesaj președintelui Igor Dodon.

”Cum poți să-ți permiți, nu în numele mătale, în numele țării, să te duci să dai medalii la gardiști? Poți să faci altfel. La Comrat, celui care a distrus țara, a făcut găgăuzia, mătale îi dai Ordinul Republicii, unde-i demnitatea? Apoi spui că noi, românii, distrugem țara? Noi o vom reîntregi, că-i țara noastră românească și vrem ca bătrânii noștri să primească pensii de câte 4-5 mii lei, nu câte 600, cât dai mătale. Sunteți consulul Rusiei în Moldova, nu sunteți președinte.”

Primăria satului Mereni, din raionul Anenii Noi, organizează transport gratuit pentru toți cetăţenii care doresc să participe la Marea Adunare Centenară din 25 Martie. Primarul și vice primarul au primit cu drag steagul pe care îl vor pune duminică în fruntea coloanei merenenilor.

”Noi am lansat apelul către întreaga comunitate. Celor care doresc să participe la acest eveniment, le garantăm transport gratuit. Am fost bucuroși și surprinși că unii agenți economici s-au oferit să-și asume cheltuielile. Iată de ce sperăm că oamenii vor veni într-un număr cât mai mare la acest eveniment.” a declarat Valentin Vieru, viceprimarul comunei Mereni, Anenii Noi.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top