MAGAZIN

Băsescu şi Orban vin la Marea Adunare Centenară // Ce alţi oaspeţi mai sunt aşteptaţi

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu se va număra printre înalţii oficiali de la vest de Prut care vor fi prezenţi duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, pentru a participa la mitingul de celebrare a Centenarului de la unirea Basarabiei cu România, din 2018. Cunoscut susţinător al cauzei unioniste, fostul şef de stat, actualmente senator şi lider al Partidului “Mişcarea Populară”, Băsescu se bucură de încredere şi de notorietate în rândul cetăţenilor Republicii Moldova. Din acelaşi partid cu Traian Băsescu este şi deputatul Constantin Codreanu, care a confirmat că se va număra printre cei 100.000 de participanţi aşteptaţi la Marea Adunare Centenară.

La acelaşi eveniment istoric şi-au mai anunţat prezenţa liderul Partidului Naţional Liberal din România, Ludovic Orban, primarul sectorului 1 din Bucureşti, Daniel Tudorache, precum şi mulţi alţi primari şi consilieri care au votat declaraţii de unire. În România, au emis asemenea declaraţii Consiliul Local Buzău, Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Local Braşov, precum şi primăria comunei Putna, din judeţul Suceava.

La mitingul din Piaţa Marii Adunări Naţionale au mai confirmat prezenţa şi politicieni din Republica Moldova, membri ai Partidului Liberal, ai Partidului Naţional Liberal, ai Partidului Unităţii Naţionale şi ai Partidului Liberal Reformator. Au mai anunţat că vor fi prezenţi în PMAN şi reprezentanţii aripii tinere din Partidul Popular European din Moldova. Marea Adunare Centenară va debuta în PMAN duminică, 25 martie, de la ora 12.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close