10TV

Avocaţii cer justiţie pentru Basarabia. O firmă de avocatură vrea să facă dreptate pentru RM

O firmă de avocatură vrea să facă dreptate pentru Basarabia, motiv pentru care societatea a semnat şi a adoptat o Declaraţie de unire a Republicii Moldova cu România.

Biroul de avocatură ”Inter Avo” a dat publicităţii documentul iscălit de asociaţii săi, Taisia Cernit, Igor Gheorghiţă şi Ion Gheorghiţă.

În numele colectivului de avocaţi “Inter Avo, cu sufletul la naţiunea română căreia îi aparţine, declarăm dorinţa de a vedea Moldova Răsăriteană unită pentru totdeauna cu Patria-Mamă, România”, se stipulează în document. “Considerăm necesară această unire ca o reparaţie morală pentru suferinţele trecutului şi ale prezentului, de la chinul buneilor noştri smulşi împotriva voinţei lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler şi a lui Stalin, supuşi execuţiilor, deportărilor şi foametei, la greutăţile pe care le trăim noi, moldovenii de azi. Vrem acum unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi, pentru ca fiii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor de libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre nu le-au avut. Să ne ajute Dumnezeu ca într-o bună zi să trăim clipa fericită a Unirii depline, când nu va mai fi graniţă peste Prut, iar oamenii dintre Nistru şi Tisa vor munci împreună la realizarea şi mulţumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate. Prin prezenta Declaraţie de Unire ne exprimăm bucuria de a sărbători împreună cu fraţii noştri români de pretutindeni Centenarul Marii Uniri 1918-2018 şi adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc. Trăiască Unirea Moldovei Răsăritene cu România! De-a pururi şi totdeauna“, se mai scrie în documentul citat.

Aproape 150 de localităţi din Republica Moldova au emis până acum declaraţii de unire cu România, în timp ce la vest de Prut au procedat asemenea localităţi importante precum Buzăul, Braşovul şi Baia Mare. Declaraţii similare au mai adoptat şi comune precum Putna sau oraşe mai mici, precum Săcele şi Câmpina.
1 Comment

1 Comment

  1. Cicero

    26 martie 2018 at 22:04

    Reunirea sau Reîntregirea României se va produce doar atunci când se va folosi corect cuvîntul potrivit la timpul potrivit. Cei care întruna pedalează pe sintagmele ,unionism, ,unire, induc lumea în eroare. Mai ales pe cei care nu cunosc istoria corectă a acestui meleag de după 1812 încoace. Uneori aceste sintagme ,unionism, ,unire, nici nu sunt traduse corect în limbile de circulatie europeană. Doar se știe că atunci prin miciună și mită Moldova răsăriteană a fost anexată la Imperiul Rus. Prin acorduri secrete a fost dată pradă în august 1939 și septembrie 1944.. Prin forța armelor sovietice recucerită în august 1944. Dacă se va derula pas cu pas acest film storic despre ocupările Moldovei de Est, Adevărul istoric va iesi la suprafață. Acest adevăr științific trebuie spus la Bruxelles. Doar așa vom convinge Europa că românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt unul și acelaș popor cu rădăcini milenare de la geto-daci incoace. Primul ps spre REunire de facto, ar fi crearea unui spațiu vamal și economic comun pe teritoriile RM si Romaniei. Stimularea studiilor in ambele directii . Stimularea casătoriilor moldo-române. Adoptarea unei legi care ar sancționa pe promotorii antiromânismului sub orice formă. Se mai spune în tîrg că în 1921 la stabilirea relatiilor diplomatice intre Moscova si Ancara, Moscova ar fi denunțat tratatul din 16 mai 1812, la cererea părții turce, care afirma că atunc Turcia a fost mințită. Rusia în loc de Bujac a anexat toată Moldova de Răsărit prin substituirea sintagmei ,,Basarabia,, extinzând denumirea dată pe întreg spațiul de la mare pînă la Hotin și Cernăuti..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top