MAGAZIN

VIDEO// Maia Sandu despre Unirea de la 1918 și cea din viitorul apropiat

Președintele PAS, Maia Sandu, susține că Unirea Republicii Moldova cu România ar putea avea loc în dependeță de context.

Prezentă la Marea Adunare Centenară, Maia Sandu a declarat reporterilor Deschide.MD că își dorește ca toată lumea să înțeleagă cât de importantă a fost unirea de la 1918.

„Eu vreau ca toată lumea să înțeleagă cât de important a fost acest eveniment și cel mai simplu exemplu este că datorită acestui eveniment noi vorbim astăzi limba română, și că datorită acestui eveniment putem să comunicăm în limba strămoșilor noștri. Toată lumea trebuie să înțeleagă ce a însemnat Unirea de la 1918 și în materie de democrație și în materie de păstrare a valorilor naționale. A fost o primă experiență de integrare în spațiul european”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată cât de real este ca Unirea să aibă loc în viitorul apropiat, liderul PAS a menționat:„Depinde de contextul pe care îl putem atinge la un anumit moment, depinde de faptul dacă putem să ne acceptăm reciproc și cei care își doresc Unirea și cei care își doresc integrarea UE. Doar împreună putem să ne apropiem de valorile europene și inclusiv de cele românești”.

Mai târziu, Liderul PAS, Maia Sandu a făcut o postare pe facebook unde a scris: “astăzi, la un secol distanţă, încă ne confruntăm cu astfel de alegeri – în fiecare zi trebuie să alegem și să luptăm pentru democrație, pentru libertate, pentru dezvoltare. Responsabilitatea astăzi de a alege între Democraţie şi Dictatură, între a trăi într-un stat corupt, guvernat prin violenţă şi minciună sau într-un stat democratic şi european, ne revine nouă. Cei care au aspiraţii româneşti, alături de cei care-şi doresc integrarea europeană, împreună împărtăşim aceleaşi valori şi avem aceleaşi năzuinţe – să trăim și să gândim liber, să privim cu încredere ziua de mâine şi să asigurăm copiilor și bunicilor noștri calitatea vieţii unui stat european.”

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top