MAGAZIN

VIDEO// “Am luat cuțitele și am plecat la bătaie cu ROMÂNII” – declarațiile provocatorilor

Tinerii care au fost reținuți ieri de poliție pentru că exista bănuiala că ar fi planificat provocări în PMAN, acolo unde se desfășura Marea Adunare Centenară au depus mărturii. Unii au recuoscut că intenționau să provoace o bătaie, alții au invocat însă diferite motive pentru care purtau măști și dețineau arme reci.

Potrivit imaginilor video postate de poliția Republicii Moldova, în telefoanele tinerilor au fost găsite imagini cu bătăi în grup.

Unii din tineri susțin că doar se plimbau alții că vroiau să se întâlnească cu cineva în centrul capitalei. Unul din cei reținuți la care a fost găsit un cuțit le-a spus polițiștilor a declarat că a auzit de la prieteni că românii atacă vorbitorii de limbă rusă și a luat cuțitul pentru a se apăra.

Unul din tineri însă a recunoscut că toții membrii grupului de ieri s-au adunat în parcul Valea Morilor după care s-au pornit în PMAN la Marea Adunare Centenară pentru a provoca o bătaie.

Contactat de 10TV, ofițerul de presă din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Oxana Toderiță a spus că, ieri, tinerii au fost audiați și eliberați.

Amintim că ieri un grup de 21 de tineri, cu măști pe față și rucsacuri în spate, se îndreptau spre evenimentul desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, încercând să intre în mulțime, este menționat într-un comunicat de presă al poliției.

Poliția a reacționat prompt și i-a reținut. Ei au fost duși la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru identificare și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top