MAGAZIN

VIDEO// Băsescu: “Basarabia este rana sângerândă a poporului român”

A venit timpul Unirii, consideră Trăian Băsescu. Fostul preşedinte a fost prezent, sâmbătă, la Străşeni, unde a declarat că Basarabia poate reveni acum în componența României.
“Fraţii de peste Prut au acum o economie suficient de solidă, încât revenirea Republicii Moldova alături de Țara-mamă să aibă loc cu succes. A venit timpul să îndepărtăm efectele Pactului Ribbentrop-Molotov şi să întregim ţara. Basarabia este rana sângerândă a poporului român. Este timpul să ne redobândim demnitatea, să reîntregim ţara. Foarte mulţi spun: e greu. Hai, nu, zău! În 1918 n-o fi fost greu? Şi tot românii au făcut-o, Unirea. Astăzi nu poate fi mai greu decât în 1918. Astăzi, nu poate fi mai greu decât în anul în care România s-a întregit şi cu Basarabia, şi cu Transilvania. România poate susţine, astăzi, procesul de reunificare a ţării”, a declarat Băsescu, la Străşeni, fiind prezent la un eveniment dedicat împlinirii 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
“Basarabia este rana sângerândă a poporului român. Astăzi (Unirea – n.r.) nu poate fi mai grea decât în 1918, nu poate fi mai greu decât anul în care România s-a întregit şi cu Basarabia, şi cu Transilvania. România poate susţine astăzi procesul de reunificare a ţării şi marea problemă pe care o avem, o avem în zona politică”, a mai spus acesta.

Declarații au fost făcute după ceremonia de semnare a declaraţiei de Unire, de către autoritățile din Strășeni. Primarul, consilierii și mai mulți politicieni de peste Prut au semnat Declarația de reîntregire, şi tot ei au mai ratificat un document de înfrăţire cu oraşul românesc Slănic Moldova.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top