Diverse

VIDEO. Rușii, INDUȘI ÎN EROARE de Dodon: “Ne-a mințit că ne vor ucide la marș. RUȘINE!”

Minciunile lui Igor Dodon au fost date în vileag chiar de adepţii lui, veniţi printre manifestanţii de ieri din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Spre surprinderea lor, au descoperit un tablou cu totul diferit de cel pe care l-a descris, cu rea-voinţă, preşedintele ce se dovedeşte încă o dată că nu este al tuturor. Etnicii ruşi pe care Dodon îi îndemnase să stea în casă, de teama unor provocări, au făcut însă bine că au ieşit în stradă, alături de patrioţii vorbitori de română. Au văzut chipuri prieteneşti, zâmbete primitoare, au întâlnit toleranţă şi braţe deschise. Adică au putut să se convingă cu ochii lor că România înseamnă unire, unitate, solidaritate, pentru toţi cetăţenii de bună credinţă. Aşa cum, evident, Dodon a demonstrat încă o dată că nu este.

În clipuil video ce urmează, puteți urmări că și minoritățile de limbă rusă din Republica Moldova au fost solidari cu unioniștii din PMAN.

“Totul nu este atât de grav așa cum ne-a transmis Dodon și socialiștii timp de două săptămâni, speriindu-ne. Sunt curioasă de ce ați organizat asta? Așa v-ați mascat frica sau ați avut alt scop: ca etnicii ruși să se transforme într-o comunitate fără glas, care să nu aibă nici voință, nici curaj, nimic. Aici s-au adunat destul de mulți vorbitori de rusă. În legătură cu mitingul unioniștilor, nu persistă agresivitate, iar oamenii sunt de vârsta a treia. Tineri sunt mai puțini. În acest context, transmit un salut deosebit lașilor de socialiști și provocatorilor”, 

“Noi, în pofida preîntâmpinărilor socialiștilor, îndeosebi ale lui Amerberg care a rugat-o pe Nelea să scrie testament, iar mie mi-a spus că dacă mi-e dragă viața, să stau acasă – totuși am ieșit și vreau să mă uit la acest marș. Impresia? E normală, pentru că este exact așa cum au anunțat organizatorii – că va fi un simplu marș”, a adăugat vorbitoarea de limbă rusă.

“Noi comunicăm liber și cu partea unionistă, și cu opozanții. Acordăm întrebări: cineva răspunde, altcineva nu. Unii se tem de cameră, alții nu. Este ceva normal. Consider că e democratic – oamenii au ieșit să-și expună punctul de vedere – fără arme și provocări. Acțiunea are loc, până ce, pașnic. De aceea, socialiștilor care au speriat lumea, care ne spuneau că vor fi amenințări, că vor fi provocări, că ne vor bate sau că ne vor ucide – RUȘINE! Ei măcar să fi ieșit la un miting de-al lor, în altă parte, așa cum a zis cineva. De ce nu și-au organizat propriul eveniment în altă parte a orașului?”, a conchis unul dintre vorbitori.

Amintim că, ieri, 25 martie, în Piața Marii Adunări Naționale, a avut loc Marea Adunare Centenară dedicată ceor 100 de ani care se împlinesc de la Unirea Basarabiei cu România, votată de Sfatul Țării în anul 1918.

Sursa video: DESCHIDE.MD

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top