Actualități

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București

Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat un mesaj esențial cu privire la viitorul Republicii Moldova.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, Alteța Sa Margareta, Principesa României și deputații reuniți în cadrul ședinței solemne s-au expus afirmativ în favoarea UNIRII Republicii Moldova cu România.

Declarația de UNIRE citită de Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost supusă votului în Plenul reunit al Legislativului de la București. Actul istoric a avut majoritate de voturi.

Potrivit „Declaraţiei solemne pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, dorința de Reunire a Republicii Moldova este legitimă, iar România și cetățenii ei sunt pregătiți să primească Republica Moldova în granițele sale.

Conform documentului citit de la tribună de președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, dorința de Reunire exprimată de Republica Moldova este „pe deplin legitimă” și România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți oricărei manifestări organice a Republicii Moldova de Unire”.

Tot în cadrul ședinței solemne, Liviu Dragnea a precizat că Parlamentul și toată România vrea unirea cu Republica Moldova.

Chiar nu avem atâta curaj să spunem ce vrem? Și ca să nu existe echivoc, eu o să spun deschis – vreau să ne unim cu Moldova! Vreau să fim împreună în Europa ca o singură națiune, acesta este idealul nostru”, a spus liderul social-democrat.

La 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Parlamentul de la București s-a reunit în ședință solemnă.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Gratielaj

    27 martie 2018 at 13:37

    Daca este adevărat tot respectul pt PSD. Daca Iliescu va rămâne un criminal pt mine, hotul asta de Dragnea mi-a câștigat respectul. Ce a făcut că să ajungă în funcție treabă lui. Toți au fost obligați să facă potlogării. Macar acum să facă precum Vlad Tepes cu turcii să susțină Romania și poporul român și toți românii adevărați vor fi cu el.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top