Actualități

FOTO // Cele două bănci românești, de la București și Chișinău, împreună în ceasul Centenar

Unirea Basarabiei cu România din 1918 a Pe 27 martie 2018, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a efectuat o vizită la Banca Națională a României, împreună cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, se arată într-un comunicat al BNM.

Oficialii de la Chișinău au discutat cu conducerea Băncii Naționale a României progresele înregistrate în domeniul reformării sectorului financiar-bancar, rezultatele pozitive ale recentei misiuni de evaluare a FMI, mersul implementării noii legi bancare adoptate de Parlamentul Republicii Moldova în baza recomandărilor programului european de Twinning, condus cu succes de băncile centrale ale României și Olandei.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a reconfirmat disponibilitatea și dorința instituției pe care o conduce să continue susținerea reformelor din Republica Moldova pe cale bilaterală sau în format european.

În cadrul întâlnirii, Sergiu Cioclea și Mugur Isărescu au facut schimb de monede lansate de ambele bănci, pe 27 martie 2018, pentru celebrarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Sursa: Deschide.md

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top