MAGAZIN

Procedurile cadastrale vor fi simplificate

Premierul Pavel Filip a anunțat că procedurile cadastrale pentru companii și cetățeni vor fi simplificate, transmite IPN.

Astfel, cetățenii solicitanți de servicii cadastrale nu vor mai trebui să prezinte actele de stare civilă privind schimbarea numelui și nici certificatul de căsătorie sau de divorț, dacă informația este inclusă în Registrul de stat al populației.

Iar companiile nu vor mai prezenta extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali și nici decizia de înregistrare a registratorului de stat.

Prim-ministrul a subliniat că acest lucru a devenit posibil odată cu crearea Agenției Servicii Publice, care a inclus mai multe instituții, cum ar fi: Cadastru, Registru, Serviciul Stare Civilă, Camera Înregistrării de Stat și Camera de Licențiere. Agenția Servicii Publice deține toate registrele necesare pentru debirocratizarea procedurilor.

„Sunt sigur că pe parcurs vom veni și cu alte îmbunătățiri. Sunt în așteptarea propunerii ca să nu avem nevoie în general de extrase de la Cadastru, Oficiul Stării Civile și așa mai departe, pentru că aceste informații se găsesc în registre și, într-un final, să ajungem la momentul când cetățeanul va trebui să se identifice doar cu buletinul de identitate”, a spus Pavel Filip.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close