Actualități

UNIREA depinde de cetățenii RM și ai României. Meleșcanu: Există speranță și dorință

În cadrul emisiunii Adevărul Live, Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu s-a pronunțat asupra Marii Adunări Centenare desfășurate pe 25 martie în Piața Marii Adunări Nașionale din Chișinău. Oficialul de la București a făcut și câteva remarci asupra prezenței politicienilor români la evenimentul istoric.

Șeful diplomației de la București a apreciat că Marea Adunare Centenară a fost o celebrare a unui adevăr istoric.

România și Republica Moldova împărtășesc aceeași parte a istoriei. Pe 27 martie, Sfatul Țării de la Chișinău a votat Unirea cu România”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Ministrul de Externe din cabinetul Dăncilă a punctat că participarea unor politicieni români la manifestația din Chișinău s-a făcut în nume propriu, iar aceștia nu au reprezentat o delegație oficială a autorităților române.

Teodor Meleșcanu a spus că poziția oficială a Bucureștiului este aceea de a-și uni eforturile pentru ca Republica Moldova să reușească pe calea integrării în Uniunea Europeană, dar și că „există o voință și o speranță, cum o are orice popor, de a se reîntregi, iar acest lucru depinde de cetățenii R. Moldova și de cei ai României”.

Amintim că Teodor Meleșcanu a declarat recent pentru o agenție de știri din România: ”În legătură cu Republica Moldova, poziţia mea este foarte clară şi simplă. România şi Moldova vor fi ţări care se vor reunifica”, a punctat ministrul.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top