MAGAZIN

De la ora 21:00, spune “DA” sau “NU” pentru Unire. Află cum poți să-ți expui poziția

De la 1 aprilie 2018, demarează consultările publice din Chișinău pe tema Unirii cu România. Astfel, chișinăuienii vor putea spune dacă sunt pro sau contra până pe data de 14 aprilie.

Cercetarea sociologică din Chișinău este derulată de experții Centrului Social-Politic European. În cadrul cercetării, vor fi luate în considerare toate răspunsurile adevărate, sincere sau nu. Întrebarea va fi una închisă, precodificată, cu două variante posibile de răspuns, iar chișinăuenii vor putea alege pe cea care corespunde opiniei lor cu „DA” sau „NU”.

De asemenea, în cadrul exercițiului de referendum, în Chișinău, dar și în suburbii vor fi deschise centre de consultare, unde cei interesați să participe la studiu vor putea să își exprime opinia în legătură cu Unirea.

Luni, 2 aprilie, ora 10:00, la km 0 al municipiului Chișinău, lângă Î.S. „Poșta Moldovei” (Bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 134), va fi amplasat primul cort pentru exprimarea opiniei locuitorilor din oraș și a zeci de operatori de teren. Acolo, organizatorii vor desfășura o conferință de presă unde vor lua cuvântul patru experți, în frunte cu Gheorghe Costandachi, președintele CSPE.

Cercetarea va implica 500 de operatori de teren care vor merge din casă în casă pentru a consulta fiecare locuitor din municipiul Chișinău. Totodată, consultarea va începe pe 1 aprilie, ora 21:00, cu posibilitatea de a a vota electronic, opțiune disponibilă pe întreaga durată a cercetării, la adresa www.decid.md.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top