MAGAZIN

VIDEO. Zeci de nereguli la o patiserie din Chișinău. Prăjituri expirate și gândaci

Zeci de nereguli au fost depistate în cadrul a două secții de producere ce aparțin unei patiserii din sectorul Ciocana. Polițiștii au descoperit marfă fără acte de proveniență, cu termen de valabilitate expirat și modificat, dar și gândaci.

Oamenii legii au documentat, pe parcursul lunilor februarie-martie curent, activitatea ilicită a secțiilor de producere, iar ca rezultat al probelor acumulate și a măsurilor speciale de investigații la data de 30 martie au fost efectuate două percheziții autorizate cu participarea reprezentanților ANSA, unde au fost depistate grave încălcări în activitatea întreprinderii.

În urma perchezițiilor, forțele de ordine au depistat 1236 borcane cu vișine fără acte de proveniență, fără marcarea producătorului și cu termenul de valabilitate expirat, folosit în procesul de producere a produselor de patiserie, 700 kg de prune uscate cu termenul de valabilitate expirat în anul 2017, 9 cutii cu aditivi alimentari folosite ca coloranţi la producerea cremelor alimentare, expirate în anul 2011 și 2017, 717 torte cu volumul de la 1 până la 4 kg destinate pentru comercializarea în piețile și centrele comerciale din mun. Chișinău cu data producerii modificată, 7 cutii cu prăjituri cu termenul de valabilitate expirat, băuturi alcoolice folosite în procesul de producere fără acte de proveniență și certificate igienice, acte contabile, facturi fiscale de achiziție cu date false.

Toate produsele depistate au fost interzise spre producere și comercializare de către reprezentanții ANSA și polițiști, ca fiind periculoase pentru consumatori. Totodată, polițiștii verifică toate persoanele fizice și juridice implicate în schema ilicită de comercializare a produselor de patiserie în asortiment cu termenul de valabilitate modificat.

În acest context au fost inițiate două cauze penale care se examinează prin prisma articolelor 216 „producerea, transportarea, păstrarea, comercializarea mărfurilor periculoase pentru viața sau sănătatea consumatorului” și art. 361 Cod penal „confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false”, conform legislației penale factorii de decizie riscă amendă până la 250.000 lei sau închisoare până la 5 ani.

Grave încălcări depistate de poliţişti la o patiserie din sectorul Ciocana

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul IP Ciocana a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pe parcursul lunilor februarie-martie curent, au documentat activitatea ilicită a două secții de producere ce aparțin unei întreprinderi specializate în producerea și comercializarea produselor de patiserie din sectorul Ciocana. Ca rezultat al probelor acumulate și a măsurilor speciale de investigații la data de 30 martie au fost efectuate două percheziții autorizate la secțiile de producere cu participarea reprezentanților ANSA, unde au fost depistate grave încălcări în activitatea întreprinderii.http://politiacapitalei.md/grave-incalcari-depistate-de-politisti-la-o-patiserie-din-sectorul-ciocana/

Publicată de Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău pe Marţi, 3 aprilie 2018

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close