Diverse

Centenarul Marii Uniri / Cel mai mare drapel tricolor din țară va fi arborat la Iași

Drapelul naţional va fi arborat pe un catarg înalt de peste 41 de metri, care va fi amplasat în parcul aflat la intersecţia străzii Palat cu Splai Bahlui Mal Stâng din Iaşi, realizarea acestuia urmând să dureze aproximativ trei luni.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a semnat contractul pentru construcţia celui mai mare drapel din ţară, arborarea acestuia fiind una dintre manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri.

“Este un contract aşteptat, care face parte din programul Centenar. Am reuşit să semnăm destul de devreme, am spune noi, mai ales că am aprobat bugetul din luna februarie. Lucrările vor dura aproximativ trei luni şi vor costa aproape 411.000 de lei. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem care sunt şi finanţările de la bugetul de stat pentru programul Centenar, care se pare că nu a început”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit proiectului, construcţia este formată dintr-un catarg metalic, cu o lungime de peste 41 de metri, care va fi aşezat pe un soclu cu înălţimea de un metru. Vizibilitatea nocturnă a construcţiei va fi asigurată prin intermediul a patru reflectoare cu sursă de lumină de tip led, montate pe stâlpii de iluminat existenţi în scuar. Drapelul va avea şase metri lungime şi patru metri lăţime, urmând a fi realizat din poliester cu protecţie împotriva razelor ultraviolete, fiind rezistent la intemperii şi la acţiunea razelor solare, precum şi la foc.

Drapelul va fi vizibil din toate zonele oraşului şi va fi arborat cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri într-un parc situat vizavi de Sala Polivalentă.

1 Comment

1 Comment

  1. Cicero

    4 aprilie 2018 at 02:43

    În această perioadă a Centenarului cel mai frumos gest este cel al reeditării cărților despre Unirea din1859 si 1918 , viitoarea reunire și Reîntregirea României . Centenarul 2018 va trece dar semințele semănate de el, vor aduce sperăm, roadele asteptate. Să nu fi fost semănate aceste semințe ale adevărului istoric în Moldova de Răsărit, ruptă în 1812, în perioada țaristă de scolile parohiale de preoții basarabeni , asemenea lui Alexie Mateevici poate că eram ,, kurzii Europii, în sec XX si XXI sau niște ,,ivani mancurtizati care au uitat Mămă, Casă, Vatră, Baștină, de Neam și Țară,, Ar fi bine ca aceste cărți să fie mediatizate și să ajungă în bibliotecile publice și cele scolare.. Acțiunile zgomotoase , după opinia mea, și mai ales cele stradale, ar trebui de trecut pe planul doi. Important este ca să fie editată și o carte solidă cu argumente forte despre necesitatea reunirii și în limbile moderne europene, pentru a fi corect înțeleși și posibil susținuti de acei propagandisti mediatici si stradali, , care fără nici un gest de remușcare sau responsabilitate, nu traduc corect mesajul Reunirii. Pedalează întruna pe slogane și klișee stataliste, ,, unire, unionist etc etc … ce derutează lumea ignorantă, repetentă și corigentă la Istoria reală și adevărată, promovată de cercetătorii științifici autentici Nu politicani…

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top