Diverse

Ana Guțu: PUN a promovat ideea unui candidat unic, dar PAS și PPDA s-au înțeles bilateral

Într-un interviu pentru jurnaliștii.ro, Ana Guțu, prim-vicepreședintele PUN, explică de ce formațiunea sa a decis să înainteze un candidat la alegerile pentru primăria Chișinău

”PUN a promovat ideea unui candidat unic la aceste alegeri anticipate pentru primăria Chișinău, dar, între timp, doar două formațiuni s-au înțeles bilateral între ele – PAS și PPDA, înaintând candidatul lor, fără a ține cont de opiniile altor formațiuni. În aceste condiții PUN va lansa propriul candidat la aceste alegeri(n.r. deputatul PMP Constantin Codreanu a fost lansat miercuri în cursa pentru Chişinău de PUN).” a explicat jurnalitilor Ana Guțu.

Totodată, prim-vicepreședintele PUN spune că alegerile anticipate pentru primăria Chișinău vor constitui un exercițiu și un test electoral preventiv, care va determina și aranjamentele pre și postelectorale din toamnă. Ana Guțu trasează și scenariul partidului de la guvernare, care dorește să cucerească primăria pentru un an, apoi să se instaleze acolo pentru patru ani, după alegerile din 2019.”

Astfel, Guțu menționează că, ”la alegerile din 20 mai, alegătorii trebuie să înțeleagă faptul că PDM are deja un candidat – acesta este Silvia Radu, magnată energetică, implicată cu firmele sale și ale lui Plahotniuc în scheme dubioase de aprovizionare în energie electrică a zonei sud și centru a R.Moldova. Susținerea lui Plahotniuc pentru Silvia Radu este extrem de vizibilă, această tunând și fulgerând prin primăria Chișinău, fără ca nicio instanță să i se opună”.

Totodată, prim-vicepreședintele PUN amintește și despre candidatul socialiștilor, Ion Ceban. ”Candidatul de rezervă a lui Plahotniuc este Ivan Ceban, de jure membru PSRM (n.r. Partidul Socialiştilor din R.Moldova), dar de facto un vasal docil în serviciul lui Plahotniuc. Deci – alegerile din 20 mai pentru primărie Chișinău vor fi despre discernământ cetățenesc. Pentru mine și colegii mei – ele vor fi despre Unire.”, susține Guțu.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Serafim

    5 aprilie 2018 at 17:21

    Na, PAS cu PPDA se afirma a fi niste partid eproeuropene si intelese intre elel, dar in realitate sunt niste marionete si niste rivali pina la singe.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top