Diverse

Epistolele lui Dodon către Iohannis

O nouă scrisoare a lui Dodon trimisă în adresa președintelui României Klaus Iohannis. Acesta cere explicații cu privire la Declarația adoptată de Parlamentul României în cadrul ședinței solemne din data de 27 martie, scrie Deschide.md.

Vorbind ieri în cadrul unei emisiuni de la NTV despre „agresiune României” asupra R. Moldova, Dodon a criticat dur Declarația Parlamentului român și a spus că așteaptă explicațiile lui Iohannis

„Eu m-am adresat și către președintele Iohannis. Trebuie să recunoaștem că el n-a participat la acea ședința a Parlamentului. (…) Deocamdată nu am primit un răspuns în care el să explice clar poziția sa privind mișcările unioniste”, a spus Dodon.

Totodată, Dodon susține că s-a adresat deja la Organizația Națiunilor Unire, la OSCE și la Consiliul Europei ca acestea să vină cu o reacție la „agresiunea României” asupra R. Moldova.

Nu este prima dată când Igor Dodon îi scrie președintelui României. Acum jumătate de an, Dodon l-a invitat pe președintele României, Klaus Iohannis, să facă o vizită oficială la noi în Republica Moldova. Răspunsul de la București n-am mai venit, așa că Dodon și-a găsit singur explicații.

„Am trimis o invitație, dar se pare că, din propriile motive și convingeri, au decis că încă nu sunt pregătiți pentru această întâlnire. Cu toate acestea, vreau să menționez că atunci când va avea loc întâlnirea, urmează să stabilim niște lucruri. Nu sunt împotriva românilor, ci sunt împotriva unioniștilor – a celor care vor ca Republica Moldova să dispară”, a declarat Dodon.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top