MAGAZIN

SONDAJ DE OPINIE: 35% din moldoveni ar vota pentru unirea cu România

Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova a prezentat miercuri, 4 aprilie, un sondaj de opinie cu tema „Vectorii externi si opţiunile de dezvoltare pentru Moldova”. Potrivit studiului, 35% din respondenţi ar vota pentru unirea cu România într-un eventual referendum pe acest subiect, scrie adevărul.ro

Aproape jumătate din populaţie, 48%, s-ar opune ideii de unire cu România, conform datelor prezentate de către sociologi.Alte 17% dintre cei chestionaţi au menţionat că nu s-au decis încă pe problema respectivă.
Întrebaţi care e partidul care ar putea apropia R.Moldova de România, 24,5% din respondenţi au spus că PUN. PAS – 18,7%, PL – 12,8%, PPEM – 7,1%, PPDA – 5,5%.
Cifrele studiului mai arată că 15% din cetăţeni se consideră români şi vorbitori de limbă română. 29% se identifică drept moldoveni care vorbesc limba română, iar 34% spun că ei se simt moldoveni care vorbesc limba moldovenească.

Sondajul a fost realizat în perioada 10 martie – 28 martie pe un eşantion de 1.550 de persoane. Marja de eroare a studiului este de +-3%

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top