ActualitățiRomânia

SONDAJ: 10TV, în top 10 instituții media din RM. Află ce loc ocupă postul de televiziune

Numărul vorbitorilor de limba română și a unioniștilor crește în fiecare zi în Republica Moldova. Datele sunt demonstrate de ultimul sondaj realizat de Centrul de Cercetare Sociologică în Republica Moldova. Vectorii externi și opțiunile de dezvoltare pentru statul nostru sunt din vest. Urmăriți în continuare câteva dintre rezultatele sondajului și unde se poziționează postul de televiziune 10 Tv în raport cu alte instituții media din Republica Molodva, dar și care este limba principală de informare pentru moldoveni.

La întrebarea legată de identitate: „Dvs ce vă simţiţi?”, 34% dintre persoanele chestionate au declarat că sunt Moldoveni vorbitori de moldovenească, în timp ce 29% se consideră moldoveni vorbitori de română, iar 15% români care vorbesc româna. Pe de altă parte, 8% dintre respondenți se declară moldoveni vorbitori de rusă, iar alți 2% ruși vorbitori de moldovenească.

La întrebarea „Dvs. în ce limbă vă informați de obicei?”, 71% dintre respondenți au susținut că în limba română, iar 25% în limba rusă. Peste jumătate din cei chestionați au declarat că știrile citite în mediul online sunt în limba română.

La secțiunea mass media, postul de televiziune 10 TV se află în top 10 pe piața media din Republica Moldova. Mai mult, cei chestionați au susținut că știrile 10 TV sunt cele pe care le urmăresc cel mai des.

În cazul Unirii Republicii Moldova cu România, procentul celor care își doresc reîntregirea țării a crescut, astfel Dacă s-ar organiza un referendum pe tema unirii, 35% sunt pentru, 48, contra, iar alte 17 nu sunt deciși.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1150 persoane cu vârsta mai mare de 18 ani din 74 de localităţi ale republicii, având o eroare tolerată de ± 3 %.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close