MAGAZIN

PRESIUNI de la Cancelaria de Stat după semnarea declarației de Unire de primăria Cimișlia

Consiliul orășenesc Cimișlia a primit o notificare din partea oficiului teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat prin care este înștiințată despre faptul că Decizia cu privire la sărbătorirea Centenarului Unirii, adoptată în data de 16 februarie 2018, a fost supusă controlului administrativ și este ”adoptată cu încălcarea prevederilor legale în vigoare și urmează a fi abrogat”.  Notificarea este semnată de Ion Mereuță, șeful Oficiului, reprezentant al Guvernului.

Mai mult, Cancelaria de stat și-a atribuit și dreptul de interpretare a Conctituției Republicii Moldova, drept ce aparține în exclusivitate Curții Constituționale, și dă o apreciere a deciziei Consiliului orășenesc Cimișlia, precum că aceasta ar încălca norma Legii supreme a Republicii Moldova. Notificarea Cancelariei de Stat consemnează că ”consiliul orășenesc Cimișlia și-a însușit competențele organului legislativ superior al Republicii Moldova”.

Totodată, Oficiul teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat spune că, prin aprobarea Deciziei cu privire la sărbătorirea Centenarului Unirii și Declarația de recunoașterea a valabilității Actului Unirii din 27 martie 1918, consilierii orășenești Cimișlia și-au depășit competențele de bază din Legea privind administrația publică locală.

În concluzia notificării, reprezentantul Cancelariei de Stat solicită consilierilor să abroge punctul 2 din Decizia cu privire la sărbătorirea Centenarului Unirii și să informaze oficiul terotorial Hîncești al Cancelariei de Stat despe rezultatele examinării notificării transmise.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close