Diverse

Avocatul poporului condamnă mesajele cu caracter instigator la ură și violență

Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, își exprimă îngrijorarea în legătură cu plasarea, pe 9 aprilie, pe o rețea de socializare, a unei postări cu un conținut instigator la ură și violență. Într-un comunicat de presă, citat de IPN, ombudsmanul face referire la o imagine cu o persoană care atârnă pe un ștreang și pe care este plasată inscripția: „Unirea”, însoțită de o descriere în limba rusă, potrivit căreia același lucru – spânzurătoarea – îi așteaptă pe „fasciștii unioniști” după alegerile parlamentare.

Avocatul poporului consideră deosebit de periculoase astfel de mesaje care incită la excluderea unor grupuri de persoane, la violență asupra unor persoane sau grupuri de persoane, propagă anumite stereotipuri și generează ură și dezbinare între oameni.

Potrivit lui Mihai Cotorobai, discursul de ură în mediul online este foarte periculos și solicită o atenție sporită din partea autorităților din perspectiva efectului multiplu pe care îl poate avea internetul. Asemenea acțiuni ar putea degenera în infracțiuni motivate de ură sau pot provoca tensiuni sociale și chiar separa societatea.

Avocatul poporului se adresează Procuraturii Generale și Inspectoratului General de Poliție cu solicitarea de a interveni în regim de urgență în cazul dat pentru a asigura retragerea postării menționate de pe rețeaua de socializare și a întreprinde acțiuni conforme normelor legislației naționale.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top