Diverse

Casa de milioane din Chișinău a lui Andrei Năstase, scrisă pe numele mamei sale

Candidatul la alegerile locale anticipate pentru funcția de primar al municipiului Chișinău din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu a câștigat niciun ban în ultimii doi ani, scrie ziarulnational.md. Cel puțin, așa reiese din declarația de avere pentru anii 2016 – 2017 pe care a depus-o la Consiliul Electoral de Circumscripție din Chişinău.

În documentul prezentat, soția lui Andrei Năstase, care locuiește cu cei trei copii în Germania, a câştigat în doi ani aproape 64 de mii de euro, plus indemnizațiile copiilor de peste 14 mii de euro.

Atunci când a candidat în toamna anului 2016 la șefia R. Moldova, Andrei Năstase a arătat că este proprietarul a nouă case și a unei construcții. Potrivit declarației sale de avere depusă atunci la CEC, unele case sunt cu suprafețe mai puțin generoase – de 76,8 metri pătrați, 64,1 m.p., 41,2 m.p., 31,1 m.p., 30,6 m.p., 26,8 m.p., 20 m.p., 13 m.p.

Cea mai mare casă, a noua, este de 159,5 metri pătrați și Năstase a mai indicat o „construcție” de 156,1 metri pătrați, dar și zece terenuri extravilane. Anterior,jurnaliștii de la ZdG a scris că, de fapt, numai trei dintre acestea ar fi case, restul fiind construcții accesorii.

Cel mai mare dintre imobile este situat în suburbia Codru a municipiului Chișinău, construcția căruia a terminat-o în anul 2017, iar experții imobiliari l-au evaluat la șapte milioane de lei. Potrivit ZdG, această casă este înregistrată pe numele mamei politicianului, Anna, pensionară care locuieşte, de fapt, în satul Mândreşti, Teleneşti, într-un imobil pe care i l-a donat, în 2010, tot lui Andrei Năstase.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top