Diverse

România, sprijinită de Franța pentru preluarea președinției la Consiliul UE

Miniștrii de externe Teodor Meleșcanu și Jean-Yves Le Drian la conferința găzduită de București.

Franța sprijină România la președinția Consiliului UE, pentru a-i asigura succesul primului său mandat în forul european, funcție ce va fi exercitată de diplomația Bucureștiului în prima jumătate a anului 2019. Asigurările au fost oferite joi, la Bucureşti, de ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Teodor Meleşcanu.

Şeful diplomaţiei române a adus în discuţie Parteneriatul strategic România – Franţa, precum şi foaia de parcurs a acestuia: “Am discutat despre demersul comun de actualizare a foii de parcurs, care ar putea să fie semnată chiar la sfârşitul acestui an“, a afirmat Meleşcanu. Totodată, el a menţionat şi perspectivele României de a fi admisă în Spaţiul Schengen.

La rândul său, Le Drian a subliniat legătura puternică dintre România şi Franţa:”Într-un moment important pentru Uniunea Europeană, în contextul în care România se pregăteşte să preia pentru prima dată preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Reînnoirea parteneriatului strategic şi a foii de parcurs va fi o oglindire a calităţii relaţiei noastre. Îmi doresc să punem, în mod special, accent, în acest cadru, pe dimensiunea proeuropeană a dialogului nostru, pe o cooperare în domeniul Apărării şi pe dezvoltarea schimburilor noastre economice“, a declarat oficialul francez.

Totodată “România se poate baza pe sprijinul Franţei pentru succesul primei sale preşedinţii la Consiliul UE“, a asigurat ministrul francez.

 

Sursa: agerpres.ro

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top