MAGAZIN

Premii europene pentru ONG-urile care vor ajuta tinerii să spună nu tutunului

Comisia Europeană a lansat premiul Uniunii Europene în domeniul sănătății, ediția 2018, pentru organizațiile nonguvernamentale, care vor contribui la lupta împotriva tutunului, în special prin oprirea tinerilor de a fuma. ONG-urile care doresc să participe trebuie să prezinte inițiativele, acțiunile, campaniile realizate privind promovarea normelor fără fumat, eforturile de reducere a accesibilității produselor din tutun, de sensibilizare a opiniei publice la nivel comunitar în instituțiile de învățământ, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, se face referire la declarațiile comisarului european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, potrivit căruia 70% dintre fumători în Europa încep fumatul la vârsta de 18 ani.

„Este vital să ne concentrăm eforturile pe prevenirea consumului de tutun asupra tinerilor europeni. Activitatea ONG-urilor în comunicarea cu cetățenii privind pericolele consumului de tutun este o parte neprețuită a efortului Comisiei Europene. Vor fi recunoscute și recompensate inițiativele care ajută tinerii să se abțină de la tutun”, a spus Vytenis Andriukaitis.

Premiul I este în valoare de 20000 de euro, premiul II – 15000 de euro, iar premiul III – 10000 mii de euro.

Toate informațiile necesare, inclusiv criteriile de eligibilitate, excludere și selecție, precum și regulile de acordare a premiului pot fi găsite pe https://ec.europa.eu/health/ngo_award/home_en. Cererile urmează a fi depuse prin intermediul formularului online până la data de 15 iunie, accesând următorul link: https://ec.europa.eu/health/ngo_award/submit_your_project. În luna septembrie, juriul va selecta zece dosare, iar în luna noiembrie vor fi anunțate organizațiile câștigătoare. Acestea vor fi premiate în cadrul unui eveniment la Bruxelles.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close