MAGAZIN

Uniunea Europeană își propune eliminarea formelor de violență asupra femeilor

La nivel mondial, una din trei femei încă suferă din cauza violenţei sexuale, de cele mai multe ori fiind victima partenerului. Trei din patru femei care lucrează au căzut victime hărţuirii sexuale. Conform unui studiu al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) ”Violența împotriva femeilor: în fiecare zi și în orice loc”, 30% dintre femei spun că au fost afectate de violența fizică sau sexuală la un moment dat în viață după vârsta de 15 ani.

Uniunea Europeană și-a propus eliminarea tuturor formelor de violență asupra femeilor și fetelor. Dezbaterea despre cum se va putea face acest lucru va avea loc în iunie, în cadrul forumului Zilele Europene ale Dezvoltării, care se va desfășura la Bruxelles.

Campania recentă #MeToo a declanșat la nivel global reacții ample, care a încurajat milioane de oameni – în special femei – din întreaga lume să vorbească și să inspire pe alții, cum ar fi recenta campanie #TimesUp. Aceste lucruri subliniază amploarea acestui flagel, dar și forța și hotărârea de a pune capăt violenței și discriminării odată pentru totdeauna”, a declarat Neven Mimica, Comisarul European pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare, potrivit tvr.ro.

În fiecare an, forumul atrage peste 6.000 de participanți din peste 140 de ţări, reprezentând peste 1.200 de organizaţii din domeniul dezvoltării. Titlul sub care se va desfășura ediția din acest an a forumului este:“Femeile și fetele în fruntea dezvoltării sustenabile: protejează, capacitează, investește”.

Evenimentul va fi structurat în jurul a trei mari teme: Integritatea fizică şi psihologică a femeilor şi fetelor; Drepturile sociale şi economice ale femeilor și ale fetelor; Voce şi participare pentru femei şi fete. În cadrul Zilelor Europene ale Dezvoltării de la Bruxelles, se va discuta în detaliu despre aceste probleme, despre legile şi politicile care trebuie adoptate, prevenirea violenţei şi accesul la un pachet esențial de servicii pentru victimele violenței.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top