Actualități

Consultarea publică își prelungește termenul. Află data până când poți spune DA sau NU Unirii

Tema studiului sociologic, anunțat de Centrul Social-Politic European, prin care ne-am propus să cercetăm interesul cetățenilor față de unirea Republicii Moldova cu România, a stârnit multe discuții în ultimile săptămâni atât în mediul online, cât și în mediul offline, potrivit unui comunicat al decid.md.

Acest fapt a dus la rezultate bune în votarea pe platforma www.decid.md, unde peste 28 de mii de cetățeni și-au exprimat opțiunea, iar alte 25 de mii de răspunsuri au fost colectate de recenzori în cartierele municipiului Chișinău.

Cu toate acestea, operatorii de teren ne-au semnalat că, în această perioadă, multe persoane au fost plecate din Chișinău în vacanța dedicată sărbătorilor pascale. Acest fapt a redus considerabil numărul zilelor de muncă a recenzorilor și a persoanelor care puteau să-și exprime opțiunea în cadrul cercetării noastre.

Lunând în considerație cele enumerate mai sus, Centrul Social-Politic European anunță că a luat decizia de a prelungi, până pe 19 aprilie, termenul de consultare a locuitorilor municipiului Chișinău pe subiectul unii Republicii Moldova cu România, astfel ca persoanele care au fost lipsă să-și poată exprima opinia. Prelungirea termenului de colectare a datelor nu va afecta baza sociologică de cercetare, ci doar ridică suma chletuielilor pentru recompensa operatorilor de teren implicați.

Centrul Social-Politic European a anunțat despre efectuarea unui amplu studiu sociologic care va avea ca temă a cercetării unirea Republicii Moldova cu România. Acest studiu este o radiografie științifică, fără părtinire a societății privind acest subiect. În primă etapă, locuitorii municipiului Chișinău sunt întrebați în perioada 1-19 aprilie: ”Dvs., personal, ați vota pentru unirea cu România?”, aceștia având posibilitatea să răspundă cu ”DA” sau ”NU”.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top