Diverse

(foto) Cum a vrut un moldovean să treacă 40.000 de ţigarete peste Prut

250 de euro urma să primească un cetățean moldovean, dacă îi reușea să treacă ilegal peste frontieră patru colete cu țigări.

Intențiile sale au fost deconspirate de polițiștii de frontieră, tânărul fiind reținut în timp ce se pregătea să transporte 40.000 de țigarete.

În zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic a fost observat un bărbat care se îndrepta către râul Prut, iar la aproximativ 200 de metri a staționat lângă o glugă de strujeni.

O perioadă de timp acțiunile lui au fost monitorizate și în momentul când a împrăștiat strujeni, cu scop de a căra trei colete ascunse, s-au întreprins măsurile de reținere a tânărului în vârstă de 25 de ani, locuitor al raionului Briceni.

El din start și-a recunoscut vina și intențiile sale de a transporta 2.000 de pachete de țigări marca Ritm până pe malul Prutului.

Totodată, în cadrul audierii, bărbatul a povestit cum a fost convins de un necunoscut, cetățean român, să recurgă la această faptă ilegală. Rolul său era să ducă țigările până pe malul Prutului și de acolo, o persoană din România să le preia pe celălalt mal.

Serviciile sale urmau să fie plătite cu 250 de euro.

În prezent, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale. Lotul de țigări, valorificat la suma de 25.000 de lei, a fost ridicat și depozitat până la finalizarea cercetărilor.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top