MAGAZIN

FIFA acuză Rusia de rasism. I-au asociat pe francezi cu niște maimuțe

FIFA a lansat acuzații de rasism la adresa fanilor Rusiei, după amicalul cu Franța de la Sankt Petersburg, care a avut loc în luna martie.

Mai multe pancarte cu imaginile unor maimuțe, dedicate jucătorilor de culoare ai Franței, inclusiv Paul Pogba, au fost ridicate în aer, în tribune, de către fanii naționalei Rusiei, în timpul amicalului cu Franța, pe care echipa lui Didier Deschamps l-a câștigat cu 3-1.

După ce au strâns mai multe dovezi de abuz, FIFA a declarat: ”proceduri disciplinare au fost deschise împotriva Uniunii de Fotbal a Rusiei, după acest incident”.

Rusia a mai fost sancționată pentru rasism la ultimele două Cmpionate Europene, Uniunea de Fotbal a Rusiei fiind amendată.

Potrivit The Washington Post, este cel de-al treilea caz de rasism din această perioadă pe stadionul din Sankt Petersburg, pe care se va desfășura semifinala Campionatului Mondial.

Scandalul vine în contextul în care Familia Regală Britanică și Guvernul Marii Britanii au decis boicotarea Campionatului Mondial de Fotbal, care se va desfășura în Rusia în această vară.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top