Diverse

La nici o săptămână de la apariție, covorul de flori din scuarul Catedralei va fi dezasamblat

Covorul de flori din scuarul Catedralei Mitropolitane va fi dezasamblat, iar cele aproximativ 200 de mii de flori vor fi replantate în spațiile verzi din capitală, transmite IPN.

Galina Leahu, şef-adjunct al Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, a spus, la ședința operativă de la Primărie, că cea mai mare parte din flori vor fi plantate în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, iar circa 60 de mii de plante vor ajunge în rondurile din sectoare.

Primarul interimar Silvia Radu a spus că florile sunt de import și au costat cu 30% mai puțin decât prețul de piață în Moldova. O floare a costat în jur de 11 lei. Silvia Radu a mai spus că Primăria este în negocieri cu Guvernul pentru a oferi Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi o seră în care să crească flori pentru oraș, dar și pentru a le vinde, așa cum fac alte întreprinderi.

Mai devreme, Partidul Liberal a cerut Procuraturii Anticorupție să inițieze o cauză penală pe numele Silviei Radu, pentru gestionarea frauduloasă a mijloacelor financiare. Potrivit liberalilor, Silvia Radu a trucat licitația pentru procurarea florilor, Primăria nerespectând termenul de organizare a licitației, favorizând astfel un agent economic.

Covorul de flori din centrul capitalei a costat municipalitatea 1,8 milioane de lei.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top