MAGAZIN

Pădurea Centenar, plantată de frații de pe ambele maluri ale Prutului

În judeţul Vaslui, marţi, se plantează Pădurea Centenar – care marchează împlinirea a 100 de ani de la unirea Republicii Democrate Moldoveneşti cu Regatul României, scrie romania-actualitati.ro.

Pădurea Centenară, aşadar, va fi plantată pe ambele maluri de Prut de către silvicultori din România şi Republica Moldova, având o valoare simbolică foarte importantă, căci este plantată de fraţii de pe ambele maluri de Prut şi vine să marcheze 100 de ani de la unirea Republicii Democrate Moldoveneşti cu Regatul României, la 27 martie 1918.

Va fi prezent, astăzi, la Vaslui, ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, împreună cu reprezenanţi ai conducerii ROMSILVA, dar şi ai Agenţiei MOLDSILVA, din Republica Moldova.

Iniţiativa aparţine ministerului apelor şi pădurilor, şi va fi pusă în aplicare pe un şantier de împădurire amplasat între localităţile Crasna şi Huşi, undeva la 3 kilometri de localitatea Satu Nou din comuna Creţeşti, iar organizatorii au anunţat că el se înscrie în seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, un secol de la unirea tuturor provinciilor româneşti într-un singur stat unitar.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top