Diverse

Un moldovean s-a clasat pe locul doi la Maratonul de la Polul Nord

Cunoscutul activist civic și om de afaceri, Dmitri Voloshin, s-a clasat pe al doilea loc în cadrul  North Pole Marathon, cu timpul oficial 5:03:26.

Primul loc i-a revenit grecului Argyrios Papathanasopoulos, cu timpul de 4:34:36, iar ultimul care a trecut linia de final a fost americanul Ramanathan Gnanadesikan, cu 13:38:30.

Anul acesta a avut loc cea de-a 16-a ediție a competiției, în care s-au înscris 61 de sportivi (49 de bărbați și 12 femei). Dmitri Voloshin a lua startul pentru prima dată la acest maraton, duminică noaptea spre luni, și a reușit să parcurgă cei 42,2 km în 5 ore și 3 minute, la o temperatură care arăta -25 de grade Celsius. După ce și-a încheiat cursa, sportivul moldovean a scris pe facebook că a fost greu, 5 ore prin zăpadă și își dorește să se reîntoarcă acasă.

Maratonul de la Polul Nord este cel mai nordic maraton organizat pe planetă și are o distanță clasică de 42,195 km. Maratonul este recunoscut de cartea recordurilor Guinness World Records ca fiind cel mai nordic maraton de pe planetă. Pentru a ajunge acolo, sportivii sunt transportați din Siberia cu elicoptere MI-8, iar echipamentele sunt parașutate direct din aeronave IL-76.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top