MAGAZIN

VIDEO | Alianța pentru Centenar face dreptate ostașilor români căzuți la Călărași

Dreptate pentru ostașii români

Dreptate pentru Ostașii Români. Rudele soldaților români căzuți în Basarabia pot afla dacă sunt înmormântați în Cimitirul din Tuzara, Călărași.

Publicată de 10tv.md pe Marţi, 17 aprilie 2018

Alianța pentru Centenar își propune reabilitarea cimitirului ostașilor români din satul Tuzara, Călărași, până pe 8 iulie 2018. Cimitirul a fost ignorat de autorități și a fost descoperit de istoricul Iacob Mândrescu în 2010, fiind amplasat pe proprietatea unui agent economic. Acesta din urmă și-a dat acordul pentru reamenajarea cimitirului și construcția unui monument dedicat eroilor români. Ion Leașcenco, Președintele Blocului Unității Naționale a declarat pentru 10TV că va solicita ajutorul autorităților județene din Țară, dar și a rudelor ostașilor căzuți pentru Basarabia, cu scopul identificării ostașilor români înmormântați la Tuzara.

“Apelul meu este următorul… cei din județele Neamț, Bacău, Vrancea, Focșani și Fălticeni care au informație că rudele dânșilor au fost răpuși acolo la Călărași să ne contacteze. Deasemenea vom contacta autoritățile județului Neamț pentru a identifica o colaborare pentru acest proiect de suflet, al nostru, și o datorie istorică. Ne puteți contacta direct dacă aveți informații sau dacă puteți contribui la edificarea acestui proiect” a vorbit Leașcenco în emisiunea Sfatul Țării cu Anatol Ursu de pe 10TV.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top