MAGAZIN

În Capitală a fost inaugurat „Parcul 100 de stejari”, dedicat Centenarului

Primarul capitalei României, Gabriela Firea, împreună cu preşedintele parlamentului lituaninan, Viktoras Pranckietis, au inaugurat, joi, „Parcul 100 de stejari”, în Bucureşti. Parcul este dedicat Centenarului Marii Uniri.

Suntem în anul Centenar, un an în care suntem obligaţi atât faţă de înaintaşii noştri cât şi faţă de generaţiile tinere să fim mai responsabili, să aducem o contribuţie importantă la dezvoltarea ţării şi la o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii. Acum nu mai luptăm cu baioneta, ci luptăm cu informaţia, cu internetul, pentru a avea spitale europene, şcoli de cea mai bună calitate, autostrăzi şi un mediu ambiant care să asigure sănătatea noastră şi a copiilor noştri”, a declarat Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Amenajat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi, la iniţiativa Ambasadei Lituaniei la Bucureşti, parcul în care vor fi plantaţi 100 de stejari – simbol al eroismului, al puterii şi al durabilităţii – va avea o dublă semnificaţie. El va deveni astfel primul parc din Capitală dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, dar totodată, şi simbolul pe pământ românesc al aniversării a 100 de ani de la Restaurarea Statului Lituanian.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top