Diverse

Primul transplant pulmonar din România, realizat de un medic din Republica Moldova

În noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018 a fost realizat un transplant pulmonar la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din București.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București, la ora 01:30, în data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obținut în data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a început la ora 23:30.

Transplantul s-a efectuat, astăzi, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” de la ora 04:00 până la ora 11.00, cu o pauză de o ora și jumătate între cei doi plămâni, scrie bucurestifm.ro.

Echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, originar din Republica Moldova, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital.

Pacientul care a fost supus intervenției se afla de un an pe lista de așteptare a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”.

Pacientul a suportat bine operația extrem de complexă. Se află, conform procedurilor, în monitorizare pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Vom reveni cu detalii despre evoluția stării de sănătate a pacientului”, a declarat  Manager CS I. Dr. Narcis Copca.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top