MAGAZIN

(VIDEO) Proiectul Un milion de semnături pentru UNIRE, lansat și la Bruxelles

Unioniștii au lansat inițiativa cetățenească de a colecta un milion de semnături pentru modificarea Constituției României.

Colectarea de semnături se va face în România, în raioanele Republicii Moldova, dar și în alte orașe europene unde sunt mari comunități de români, pentru modificarea Constituției României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova.

După ce proiectul a fost lansat la Timișoara, București și Chișinău, nu a întârziat nici la Bruxelles, în inima Europei.

Totodată, grupul de inițiativă speră ca toate partidele politice din România, dar și din Republica Moldova să-și dea concursul.

Demersul aparține Alianței pentru Centenar și va avea loc în perioada 23 aprilie – 25 iunie 2018.

De asemenea, alte detalii despre campanie, precum și despre modul în care se pot implica voluntarii care doresc să participe la colectarea semnăturilor, vor apărea pe platforma online www.semnez.eu, care este disponibilă de astăzi, 19 aprilie.

Grupul de inițiativă spune că modelul de modificare a constituției este inspirat din constituția Germaniei de până la 1989, fapt ce a permis atunci reunificarea celor două Germanii. 

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top