Actualități

Vladimir Putin, invitat de Donald Trump la Casa Albă

Președintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, să întreprindă o vizită în SUA și a afirmat că va fi bucuros să-l primească pe președintele rus la Casa Albă. Președintele Trump a adăugat că ar fi bucuros să efectueze la rândul său o vizită în Rusia  a anunțat vineri agenția de presă rusă RIA Novosti, citând Ministerul Rus de Externe.

Ministrul Lavrov a afirmat că loviturile aeriene ale SUA în Siria au anulat orice obligație morală a Rusiei de a nu furniza aliatului său sirian Bashar al-Assad sisteme antirachetă S-300, potrivit RIA Novosti.

Serghei Lavrov a declarat, de asemenea, că înainte de atacurile aeriene americane asupra unor ținte din Siria, Rusia a transmis oficialilor americani care zone din Siria reprezintă “linii roșii” pentru Moscova, iar lovitura militară americană nu a depășit aceste linii.

Totodată, Lavrov şi-a exprimat convingerea că președintele rus Vladimir Putin și președintele american Donald Trump nu vor permite o confruntare între țările lor.

Șeful diplomației ruse a mai anunțat că Rusia nu se va oferi să găzduiască o întâlnire între Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un, după ce Trump a declarat că încearcă să aibă o întrevedere cu dictatorul nord-corean pentru a diminua tensiunile din Peninsula Coreea. Potrivit lui Serghei Lavrov, o astfel de întrevedere ar diminua riscul unei soluționări militare a situației din peninsulă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top