MAGAZIN

Memorandum între Biroul Relații cu Diaspora și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Un Memorandum de înțelegere între Biroul Relații cu Diaspora și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmează a fi semnat în vara anului curent, în cadrul ședinței comune a Guvernului Republicii Moldova și Guvernul României, scrie IPN. Subiectul a fost discutat de șefa BRD, Olga Coptu, în cadrul unei întrevederi cu ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Memorandumul va oferi posibilitatea extinderii colaborării bilaterale în domeniul diasporei. În cadrul discuțiilor cu oficialul român, Olga Coptu a recomandat membrilor diasporei să creeze consilii naționale ale diasporei, urmând exemplul Canadei, unde există un astfel de Consiliu din luna ianuarie a anului curent. Acest lucru va consolidarea asociațiile din diasporă și va asigura comunicarea eficientă între acestea. Olga Coptu a mai specificat că între BRD și diasporă există o permanentă comunicare prin intermediul Revistei „Moldova de oriunde”, buletinelor informaționale transmise săptămânal în diasporă.

Natalia-Elena Intotero și-a arătat deschiderea pentru dezvoltarea relațiilor interinstituționale și a venit cu propunerea de a desfășura mai multe acțiuni comune în diasporă, în vederea păstrării spiritualității, valorilor culturale, limbii române etc.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, se află în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 18-20 aprilie.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top