MAGAZIN

VIDEO // Limba noastră-i o comoară, demonstrează elevii din RM. Vezi ce premii au primit

Limba noastră-i o comoară! Acest lucru a fost demonstrat și de către câștigătorii concursului republican care s-a desfășurat sub același titlu care au primit premii chiar din mâna Ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero. Elevii au primit și un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC în România.

Toți câștigătorii concursului Limba noastră-i o comoară vor beneficia de un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2018 în România. Ministrul românilor de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău s-a arătat deschisă pentru susținerea elevilor care promovează atât de mult limba română.

Elevii au elaborat filmulețe originale care, în maximum 15 minute, ilustrează diverse activităţi curriculare și extracurriculare, prezentări de proiecte individuale și de grup ce includ practici de cultivare a comunicării corecte în şcoală și în comunitate, situaţii de implicare în scopul promovării culturii comunicării.

Paula este cea mai mică dintre participanții la concursul republica Limba noastră-i o comoară. Pentru eleva din clasa I, venită de la Drochia, limba română este o comoară și o carte. Micuța ne-a recitat un fragment din poezia care i-a adus premiul mult dorit.

Concursul republican ”Limba noastră-i o comoară, aflat la cea de-a doua ediție, se desfășoară în contextul realizării Programului Naţional pentru îmbunătăţirea calităţii învăţării limbii române în instituţiile de învăţământ general cu instruire în limbile minorităţilor naţionale pentru anii 2016-2020 și are drept obiective diseminarea bunelor practici în vederea sporirii interesului pentru comunicarea corectă în limba română, susținerea elevilor creativi, promovarea responsabilității lingvistice în mediul școlar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top