ActualitățiRomânia

VIDEO // Ministrul românilor de pretutindeni și-a prezentat bilanțul vizitei în R. Moldova

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero și-a prezentat bilanțul vizitei în Republica Moldova. Timp de două zile, ministrul de la București a avut întrevederi cu oficiali de la Chișinău, a efectuat o vizită în raionul Criuleni, unde s-a întâlnit cu primarii localităților din raion, directori de școli, și alți funcționari. Oficialul de peste Prut a vizitat și o grădiniță din Dubăsarii Vechi, care a beneficiat de sprijin financiar pentru reabilitare, oferit de Guvernul României.

În cadrul celor două zile, ministrul românilor de pretutindeni a avut întâlniri cu oficialii de la Chișinău. Principalele subiecte care au fost abordate de către părți au vizat domeniul educației și culturii. Oficialul de la București a reiterat interesul României de a susține Republica Moldova în promovarea patrimoniului românesc pe teritoriul dintre Prut și Nistru. Ministrul Intotero și-a arătat deschiderea pentru dezvoltarea relațiilor interinstituționale și a venit cu propunerea de a desfășura mai multe acțiuni comune în diasporă, în vederea păstrării spiritualității, valorilor culturale și a limbii române.

Un Memorandum de înțelegere între Biroul Relații cu Diaspora și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmează a fi semnat în vara anului curent, în cadrul ședinței comune a Guvernului R. Moldova și Guvernul României.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close