ActualitățiExterne

Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump. Nu o să-ți vină să crezi care a fost

În numele diplomației politice, reprezentanții SUA la prezidențiale primesc mereu cadouri din întreagă lume, din partea conducătorilor tuturor țărilor. De la bijuterii și cărți unicat, până la mașini sau ceasuri de colecție, toți președinții Americii au avut plăcerea de a se bucură de astfel de cadouri anuale.

Obama, spre exemplu, a primit în timpul mandatului sau un set de butoni pentru cămașă, alături de câteva bijuterii pentru prima doamna, în valoare de peste 80.000 de dolari.

Însă, pe această lista a cadourilor extravagante, Trump deține detașat supremația. Nu o să-ți vină să crezi ce a primit acesta de la diverșii conducători ai țărilor din Europa sau Asia.

Cel mai ciudat cadou primit de Donald Trump în timpul mandatului sau

Se știe deja că Trump este un fan înrăit de cadouri personalizate. Ei bine, deși acesta nu a fost un cadou personalizat, a creat cu siguranță impresie la Casă Albă și a rămas adânc înfipt în memoria tuturor celor prezenți la ceremonia de deschidere a cadourilor.

Donald Trump a primit ceva cu adevărat unic, cadoul venind din partea oficialităților Irlandei. Acesta a desfăcut cadoul, iar în interiorul cufarului a găsit un bol de cristal, plin cu trifoi.

Departe de a fi doar un cadou “verde”, reprezentant al păcii și traiului bio, trifoiul este simbolul Irlandei încă din secolul 18. Acesta este cules an de an și așezat în vase de cristal atent selectate, fiind o adevărată mândrie pentru localnici.

Valoarea cadoului este inestimabilă financiar vorbind, acesta fiind un adevărat elogiu adus laturii sentimentale

Totuși, contrar aparențelor, bolul de cristal primit de Trump nu era un simplu vas. Acesta a fost fabricat în Waterford Gaeltacht din na Rinne. Bolul a fost creat de Eamonn Terry, care este fondatorul și creatorul renumitului Cristal na Rinne. Opera de artă detaliată pe suprafață acestui bol Shamrock amintește de capodoperă Cărții lui Kells din Irlanda, considerată simbolul național al țării.

Așadar, cadoul reprezintă o donație simbolică a gradului de simpatie, a dorinței de colaborare între 2 țări. Poate reprezenta chiar dorința de supunere a Irlandei în față unei mari puteri. Astfel, pentru Trump acest cadou pare să aibă o însemnătate aparte.

Alte cadouri primite de către Trump în timpul mandatului

Trump a primit mai multe cadouri pe timpul șederii sale la Casă Albă. Chiar și Iohanis, președintele României, i-a făcut un cadou plin de semnificație acestuia. Președintele Iohanis i-a oferit lui Trump o copie a sabiei lui Ștefan cel Mare. Dat fiind faptul că originalul se află în Turcia, iar SUA și Turcia se află în relații divergente, Iohanis a ținut să simbolizeze prin acest cadou susținerea acordată Americii în această situație.

Un alt cadou impresionant este cel oferit de Barack Obama. Acesta i-a cedat lui Trump contul oficial de Twitter al Președintelui SUA – @POTUS (President of the United States), aducându-i astfel drept ofrandă cei peste 11 milioane de fani ce-i vor urmări postările.

Un cadou unic a venit și din partea Israelului. Ester Goldstein, unul dintre supraviețuitorii Holocaustului, i-a donat președintelui SUA o copie a jurnalului scris de acesta “Journal of a Holocaust survivor”.   

După toate acestea, Trump s-a declarat extrem de mulțumit și plăcut impresionat, plecând de la conferințele de presă pe care le-a susținut pentru a onora aceste cadouri cu zâmbetul pe buze, alături de prima doamna și de sutele de cadouri ce le-a primit din toată lumea.   

 

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close