Actualități

FOTO // Ministerul Energiei din Ucraina a fost atacat de hackeri, cer răscumpărare în bitcoin

Site-ul Ministerului Energiei şi Industriei Cărbunelui din Ucraina (www.mev.gov.ua) a fost vizat marţi de un atac cibernetic, dar site-urile altor companii de stat din domeniul energetic nu au fost afectate, a declarat telefonic pentru Reuters o purtătoare de cuvânt a ministerului citat.

În jurul orei 07:34 GMT, într-un mesaj postat în engleză pe site-ul menţionat hackerii cereau o răscumpărare în bitcoin pentru deblocarea paginii web a ministerului.

Potrivit publicaţiei ucrainene Novoe vremea, hackerii au cerut o răscumpărare de 0,1 bitcoin (în jur de 900 de dolari).

”Fişierele voastre cele mai importante au fost criptate (…). Poate că sunteţi acum în căutarea unor modalităţi de a recupera fişierele, dar vă pierdeţi timpul! Nimeni nu vă poate decripta fişierele fără serviciul nostru special de decriptare”, se spune în mesajul trimis de hackeri.

În cazul în care autorităţile nu vor plăti răscumpărarea cerută, atacatorii cibernetici ameninţă să distrugă întreaga informaţie de pe site-ul Ministerului Energiei în termen de zece ore, conform portalului Capital.ua.

”Specialiştii noştri lucrează chiar acum … Nu ştim cât va dura până când problema va fi rezolvată”, a spus purtătoarea de cuvânt citată. ”Ukrenergo, Energoatom – totul este în regulă cu site-urile lor, doar site-ul nostru nu funcţionează”, a adăugat ea.

Sursa: agerpres.ro, capital.ua

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top