MAGAZIN

Germania atrage anual tot mai mulți turiști români

Germania a fost, în 2017, pentru al 8-lea an la rând, a doua cea mai populară destinație turistică din Europa. Comparativ cu anul 2016, turismul german și-a triplat creșterea anuala, evoluție datorată cadrului intern stabil și poziționării foarte bune a destinațiilor de vacanțe germane. Pentru Germania, Romania este una dintre cele mai importante piețe-sursă din Europa, a declarat ambasadorul Republicii Federale Germania la București, Cord Meier-Klodt.

Anul trecut, turiștii din Romania au depășit pentru prima data un milion de înnoptări în Germania, ceea ce înseamnă o creștere cu 18,6% fata de anul 2016. Turiștii romani merg in Germania în special pentru a petrece sărbătorile (83,8%), pentru afaceri (33%) și pentru alte scopuri (33%). Vara și iarna sunt anotimpurile în care românii aleg să meargă în Germania în vacanță. Aceștia preferă excursiile lungi, mai exact, sejururi de 4-7 nopți. Un turist roman cheltuiește, în medie, pe călătorie, 566 de euro. Anul trecut, 39% dintre turiștii români care au venit în Germania au vizitat țara pentru prima dată.

Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, a mărturisit că este încântat de faptul că Germania a rămas pentru al 8-lea an la rând în preferințele turiștilor din întreaga lume. Oficialul a adăugat că Germania atrage o varietate de turiști, unii vizitează marile orașe, alții sunt atrași de zonele rurale, tradiționale, alții sunt pasionați să petreacă cât mai mult timp în natura, iar Germania nu duce lipsa de peisaje spectaculoase.

susrsa: wall-street.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Omagiu adus ostașilor români căzuți în luptele crâncene de la Țiganca

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top