Diverse

Ce caută românii pe Google despre Centenarul Marii Uniri

România împlinește, în 2018, 100 de ani de când a reușit să îi unească pe toți românii. Interesați de acest moment istoric, românii au vrut să afle de pe Google mai multe informații despre Centenarul Marii Unirii. Libertatea a solicitat Google România informații despre curiozitățile românilor legate de Centenar.

Pe prima poziție în căutările de pe Google este chiar cuvântul „centenar”. Apoi, românii au vrut să afle care este sigla sau logo-ul Centenarului Marii Uniri.

În urma anunțului că va fi înființat un departament care să se ocupe de evenimentele legate de Centenar, românii au fost curioși să știe care este componența acestuia și au căutat pe Google ”departamentul centenar”.

Pe locul 4 sunt căutările românilor care au vrut să afle ce înseamnă centenar, aceștia căutând „centenar dex”.

Alți români au vrut să primească o explicație simplă legată de înțelesul acestui eveniment și au căutat pe Google ”ce înseamnă centenar”.

Topul căutărilor Google legate de Centenarul Marii Uniri

  1. centenar
  2. logo/sigla centenar
  3. departamentul centenar
  4. centenar dex
  5. ce inseamna centenar

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 18 aprilie 2018, decretul pentru promulgarea Legii privind Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului şi Centenarul Marii Uniri, la aproape un an de la adoptarea în Parlament a actului normativ. Șeful statului a retrimis Parlamentului proiectul de lege, în octombrie 2017, pentru că parlamentarii au greșit datele istorice în titlul legii.

Potrivit legii privind Centenarul, “autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări, ceremonii şi activităţi legate de Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului şi al Marii Uniri. Activităţile din Programul Naţional de Aniversare a Centenarului vor fi finanţate din bugetele autorităţilor publice şi instituţiilor organizatoare. Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va selecta activităţile incluse în Programul Naţional de Aniversare a Centenarului pe baza criteriilor stabilite de acesta, privind relevanţa şi încadrarea bugetară a activităţilor propuse”.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top